// du läser...

Nyheter

Sea Shepherd: ”Nu är det slut valfångstsäsongen”

Nisshin Maru i horisonten

Sea Shepherd upptäcker fabriksskeppet Nisshin Maru på horisonten.

I dagarna fick Sea Shepherd, som jagar den japanska valfångarflottan i Antarktiska oceanen varje år för att förhindra att de dödar valar i tveksamma forskningssyften, fatt på valfångarnas moderskepp Nisshin Maru och de tre harpunskeppen som eskorterar det. I och med detta kommer Sea Shepherd att försöka blockera valfångarnas möjligheter att dra ombord fler valar tills säsongen officiellt är slut och valfångarna måste lämna Antarktiska oceanen.

Nisshin Maru är ett enormt fabriksskepp som drar ombord de valar harpunskeppen fångar, för att sedan stycka dem och frysa in köttet till försäljning när de kommer tillbaka till Japan. Med Sea Shepherd hack i häl på Nisshin Maru måste valfångarna lägga ned jakten på valarna tills de har lyckats fly undan, eftersom Sea Shepherd kommer att göra allt i sin makt för att förhindra att fler valar dras ombord på skeppet.

”Vi har varit på jakt efter dem i två månader och det har stört deras arbete ordentligt, men nu när Bob Barker blockerar deras akterramp innebär det i stort sett slutet för valfångstsäsongen 2012,” sade Peter Hammarstedt, kapten ombord på Bob Barker som upptäckte Nisshin Maru och de tre harpunskeppen i Commonwealth Bay, 60 mil från den Antarktiska kusten.

Det gör det onekligen. Sea Shepherds mindre skepp har inga problem att hinna ifatt Nisshin Maru nu när de hittat dem, och om de inte drabbas av motorproblem eller råkar ut för något annat som tvingar dem att släppa fabriksskeppet ur sikte verkar det som att valarna kommer att kunna simma fritt i havet tills nästa säsong.

Eureka! The Whaling Fleet Has Been Found and Shut Down! [Sea Shepherd]