// Om Instruktören

Instruktören i egen hög personHej! Tack för besöket. Jag som ligger bakom Instruktören heter Ville Frisk, är 27 år gammal och bor i Stockholm. Jag är dykinstruktör sedan 2007, och även om jag bor i Sverige större delen av året och jobbar som egenföretagare är livet i havet något som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat.

Instruktören är på många sätt och vis ett ganska självklart resultat av min resa genom livet så här långt. Efter en högstadie- och gymnasietid som präglades av sena nätter som jag ägnade åt att knåpa ihop kod till diverse hemsidor, flyttade jag till Stockholm år 2004 för att jobba och studera.

Kort därpå började jag recensera tv-spel på fritiden, och det var då jag upptäckte att hur mycket jag tyckte om att skriva. Detta resulterade sedermera i en egen (numera nedlagd) blogg, där jag skrev om livet i allmänhet men framförallt om resorna jag gjorde på den tiden.

Många av dessa resor kom att kretsa kring dykning efter att jag tog dykcertifikat vid 16 års ålder tillsammans med min far och bror. Efter våra många äventyr under ytan har jag insett att ett hälsosamt och levande hav inte är något vi kan ta för givet. Människor har i alla tider sett på havet som något outtömligt och oändligt, men för varje dag som går blir det mer och mer uppenbart att så inte är fallet. Idag hotas havets livsviktiga ekosystem av till exempel överfiske, oansvarsfullt fiske, föroreningar, ökande temperaturer i atmosfären och kanske framförallt okunskap.

Så i en förening av kärleken till skrivandet och havet startade jag Instruktören i slutet av sommaren 2010. Namnet speglar, förutom den självklara kopplingen till mitt jobb som dykinstruktör, min förhoppning om att jag kan ”instruera” mina läsare i hur de kan bli mer medvetna om havet och bli bättre på att ta hand om vår planet. Väl mött och hoppas att du gillar det du läser!

Teknisk och juridisk information

Instruktören huseras av det fantastiska webhotellet Binero. Bloggen drivs av WordPress och pryds av en modifierad version av temat The Morning After från Woothemes. Fräscha bildgallerier serveras av NextGEN Gallery.

Allt som publiceras på Instruktören går under Creative Commons-licensen Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 om inget annat nämns. Licensen innebär att du kan kopiera och använda materialet från bloggen hur mycket du vill så länge du talar om var det kommer från och inte tjänar pengar på det. Material som går under lagen om upphovsrätt, till exempel bilder eller text från andra sidor som används med hänvisning till fair use eller citaträtten, är alltid markerat med upphovsrättsinnehavarens namn och copyright-symbolen (©).

Om du påträffar något på sidan som jag oavsiktligen använt utan rättigheter eller tillåtelse, eller om du har andra frågor, kan du enkelt komma i kontakt med mig genom kontaktformuläret på den här sidan. Clownfiskar