// du läser...

Resor

Tres muchachos en México

Tres muchachos en MéxicoSådärja! Efter att ha varit på resande fot i ett precis ett dygn sedan vi lämnade Stockholm anlände jag och mitt resesällskap — som består av min flickvän och tillika researrangör Caroline samt vår skyddsling Magnus — äntligen till Hotel Terracaribe i Cancún runt klockan elva lokal tid igår kväll.

Alligators?!

På flygplatsen i Houston fanns både alligatorer och "swampthings" med på menyn. What?!

Lagom trötta efter två mellanlandningar i New York och Houston och ett par timmars väntande här och där stupade vi i säng så snart vi lagt vantarna på nyckeln till rummet. Nu har vi sovit gott och ätit vår första frukost, som till min glädje serverades med både jalapeños i äggröran och nachos med salsa (!) vid sidan om. Autentisk mexikansk frukost? Förmodligen inte, men gott var det!

Vår visit här i Cancún blir dock inte långvarig, för redan idag åker vi till Isla Mujeres, kvinnornas ö, där vi ser fram emot fina stränder och att få göra årets första dyk.

Planen så här långt är att spendera tre nätter på Isla Mujeres, varpå vi drar söderut längs kusten och sover en natt i Playa del Carmen. Därefter blir det tre nätter och mer dykning på Isla Cozumel, och sedan vidare nedåt till Tulum där vi hittar dykning i cenoter, Mayaruiner och tydligen en av världens bästa stränder! Efter Tulum har vi fem oplanerade dagar kvar i Mexico, då vi antingen backtrackar till favoritplatserna eller reser inåt landet och besöker riktigt gamla tempel i Chichen-Itza eller Palenque.

Nu ska vi pallra oss ut i solen (yes!) och iväg till färjan, så på återseende här snart igen!