// du läser...

Nyheter

Kampanjsegling för Östersjön

Galeasen Shamrock

Galeasen Shamrock. (Foto: Boberger)

I tisdags förra veckan kastade skolfartyget Shamrock loss från Skeppsholmen för att i nästan tre veckor segla till tio olika hamnar längs ostkusten och driva en miljökampanj för Östersjön. Bakom kampanjen ligger Havsnätverket i Naturskyddsföreningen, och syftet är att sprida kunskap till allmänheten och visa på enkla sätt för privatpersoner att bidra till ett friskare hav.

Med på resan är också 16 engagerade ungdomar som går kursen Miljökunskap och segling på Skeppsholmsgården. Hittills har de hunnit med Sandhamn, Nynäshamn, Nyköping samt Oskarshamn, och på fredag lägger de till i Västervik. Söndag den 28 augusti kommer båten till Stockholm (Skeppsbrokajen får man förmoda?) och Instruktören planerar att titta förbi. Om du har tid, ta med dig själv eller vänner och familj och åk dit en sväng, alltid lär man sig något!

Så här ser planeringen ut:

  • Sandhamn 10 augusti
  • Nynäshamn 11 augusti
  • Nyköping 13 augusti
  • Oskarshamn 16 augusti
  • Västervik 18 augusti
  • Norrköping 20 augusti
  • Norrtälje 23 augusti
  • Öregrund 25 augusti
  • Vaxholm 27 augusti
  • Stockholm 28 augusti

En tjej som heter Katarina Tagesson skriver också om resan på sin blogg och sin Twitter för den som är nyfiken.