// du läser...

Film & TV

The End of the Line – en dokumentär om en värld utan fisk

The End of the LineJag har helt missat den här. The End of the Line är en dokumentärfilm som hade premiär på Sundance Film Festival år 2009, och den handlar bland annat om utfiskningen av blåfenad tonfisk som en följd av att sushi blir mer och mer populärt, hur miljön påverkas av obalansen i det marina ekosystemet, och hur befolkningar som bor nära havet i utvecklingsländer riskerar att svälta på grund av västvärldens utfiskning av livsviktiga fiskarter i deras.

Filmen är baserad på boken med samma namn av engelska Daily Telegraph-journalisten Charles Clover; The End of the Line: How Overfishing Is Changing the World and What We Eat. Både filmen och boken har fått mycket beröm i media och av folk i allmänhet.

Boken finns att köpa hos till exempel Bokia eller Adlibris för 80/140 kronor (nya upplagan är dyrare) medan filmen kan beställas från Amazon.co.uk för drygt 135 kronor inklusive frakt. Köp! Jag har precis beställt båda två och ser väldigt mycket fram emot att läsa boken och se filmen.

Här har ni en trailer: