// du läser...

Allmänt

Glad World Oceans Day!

Idag, den åttonde juni, är det World Oceans Day! Så ta någon minut och ägna några tankar åt våra vänner ute i de stora, mörka haven.

World Oceans Day har firats sedan 1992, även om den inte blev officiellt erkänd av FN förrän 2008. Bland annat kommer Empire State Building i New York att lysas upp i vitt, blått och lila för att uppmärksamma dagen — vitt för det grunda vattnet, blått för det stora blå och lila för de djupaste djupen.

En glad nyhet för dagen är att långlinefiskeriet i Florida som vi nämnde tidigare har fått förlängd bedömningsperiod: ”Given the considerable quantity and nature of comments received during the Public Comment Draft Report (PCDR) consultation phase, review is taking longer than previously anticipated.” Detta är alltså tack vare att så pass många har skickat in klagomål mot att släppa in ett fiskeri som använder sig av skadliga metoder under MSC:s märkning! Förhoppningsvis slutar det med att MSC också gör vad de borde göra och hänsynslöst använder sin makt till att skapa förändring i industrin, inte underminera sin egen verksamhet…