// du läser...

Nyheter

Första Krav-märkta torsken i hamn

Igår landades den första svenska Krav-märkta torsken i Ronneby hamn. Det är fiskaren Bengt Larsson från Rönneby som är den förste i Sverige att fiska Krav-märkt torsk. Märkningen innebär att den har fiskats på ett hållbart sätt och med redskap som begränsar bifångsterna. Fisken kontrolleras också så att halterna av dioxiner och tungmetaller inte är för höga.

”Jag tror att fler och fler fiskare kommer att gå över till den här typen av fiske när de ser att man dels kan få bättre betalt för fångsten, och att det är ett sätt att förvalta fisket så att man även på lång sikt kan fortsätta få bra fångster,” säger Kravs regelchef Lars Hellbom till Rapport. Det tror och hoppas Instruktören också!

VIDEOKLIPPET BORTTAGET: Tyvärr har rättigheterna för videon gått ut borta hos SVT Play och nyhetsklippet som jag hade klistrat in här finns inte längre kvar att strömma hos dem.