// du läser...

Allmänt

Galapagos 2010

Om du inte visste varför Galapagosöarna borde finnas med på din lista över platser att besöka innan du lämnar jorden för gott är det hög tid att kolla in det här sju minuter långa klippet av Darek Sepiolo från Vimeo.

Galapagos är samlingsnamnet för 18 stora och tre små öar som tillhör Ecuador, och ögruppen är känd för att husera ett stort antal endemiska arter och ett rikt marint ekosystem. Ett av de djur som bara finns där är till exempel havsleguanen som man får se i början av klippet. Det är den enda nu levande ödlan i världen som lever både på land och i vattnet och den äter nästan uteslutande alger och sjögräs. De söta sjölejonen som solar och leker under vattnet finns också bara på Galapagos.

Frågan är ju bara hur man ska kunna toppa de här upplevelserna sen…