// du läser...

Nyheter

Michelle Rodriguez åker inte med Sea Shepherd till Antarktis

Michelle Rodriguez. (Foto: Gage Skidmore)

Michelle Rodriguez. (Foto: Gage Skidmore)

Film- och tv-stjärnan Michelle Rodriguez (Avatar, Lost) sade i augusti att hon tänkte haka på Sea Shepherd-gänget till Antarktis i år för att hjälpa till med Operation No Compromise, vilket är säsongens kodnamn för organisations årliga resa till jordens sydligaste hav för att försöka förhindra japanerna att nå sin kvot i valfångsten. Nu har hon dock fått förhinder.

För en vecka sedan befann sig Rodriguez ombord på fartyget Steve Irwin tillsammans med Sea Shepherd för att öva manövrar medan båten färdades mellan Fremantle och Hobart i Australien. Men liksom Daryl Hannah före henne som inte kunde stanna ombord mer än en vecka för två år sedan, kommer Rodriguez inte att följa med hela vägen till Antarktis trots sitt tidigare uttalande.

Skådespelerskan pekar ut pengar och en förskjuten filminspelning som orsakerna till att resan blir inställd: ”Jag måste jobba och tjäna lite pengar. Jag vill åka med i tre månader, inte bara sitta där i en månad och se söt ut. Jag vill ha hela erfarenheten. […] Men tyvärr blir det nästa år i stället för nu,” sade hon i en video av The Fasion Patrol på Sea Shepherds event Night for the Oceans i Los Angeles.

Personligen har jag lite svårt att tänka mig hur en stjärna från Avatar inte skulle ha råd att vara borta i tre månader när vanliga volontärer klarar det, men om hon har ett kontrakt som måste fullföljas trots förseningar får vi väl godta den ursäkten. Det är åtminstone bra att hon pratar om det eftersom det ger uppmärksamhet åt saken. Med lite tur kanske till och med årets resa inte blir av för någon, för idag den 1 december publicerar Sea Shepherd nämligen nyheten att en japanska valflottan fortfarande inte lämnat hamnen i Japan. Tidigare har de alltid gett sig iväg senast den 19 november. Förseningarna verkar bero på att ett av deras fartyg har sålts för att plockas isär och att japanerna ännu inte har lyckats hitta ett ersättningsfartyg.

Längtar du efter att få se Michelle Rodriguez rädda valar nästa år?