// du läser...

Nyheter

Leo donerar en miljon dollar till tigrarna

Leonardo DiCaprio

En riktigt bra kille. (Foto: Colin Chou/Flickr)

Det är ett välkänt faktum att Leonardo DiCaprio bryr sig. Han undviker att flyga privatjet, har producerat filmen 11th Hour om den globala uppvärmningen, och när jordbävningen i Haiti slog till tidigare i år bidrog han med en miljon dollar till de utsatta.

Igår, i samband med det så kallade ”tigertoppmötet” som pågått de senaste dagarna i St. Petersburg med ledare från de 13 länder där tigrar fortfarande finns, gav DiCaprio en miljon dollar till Världsnaturfonden WWF för bevarandet av tigrar.

”Tjuvjakten på tigrar och skövlandet av deras revir för att producera palmolja, timmer och papper är på väg att utrota arten. Om vi inte gör något nu kan ett av de mest karakteristiska djuren på vår planet vara borta inom några decennier. Genom att rädda tigrarna kan vi också skydda några av våra sista uråldriga skogar och förbättra tillvaron för ursprungsbefolkningen,” sade DiCaprio i ett pressmeddelande.

Världsnaturfonden WWF uppskattar att det idag bara finns ungefär 3200 tigrar kvar i världen, en ganska dyster utveckling från att det fanns uppemot 100 000 tigrar i början av 1900-talet. De få som är kvar finns i Bangladesh, Butan, Indien, Indonesien, Kambodia, Kina, Laos, Malaysia, Myanmar, Nepal, Ryssland, Thailand och Vietnam. För att få reda på mer om tigrar och vad du kan göra för skillnad, kolla in www.savetigersnow.org eller läs om varför 2010 är tigerns år borta hos Världsnaturfonden WWF.