// du läser...

Film & TV

Se Oceans på bio i oktober

OceansIdag på tunnelbanan såg jag reklam för en dokumentär som heter Oceans som är på väg upp på bio inom kort. De Oscarsnominerade regissörerna Jacques Perrin och Jacques Cluzaud har under loppet av sex år genomfört 70 expeditioner till olika platser i världens hav för att spela in filmen, som tydligen också är den mest påkostade undervattensproduktionen som någonsin gjorts.

I likhet med inspelningen av Avatar har man också under skapandet av Oceans fått uppfinna ny teknik och därigenom kunnat nå platser som tidigare har varit otillgängliga för oss.

Oceans hade premiär i USA på Earth Day den 22 april i år, och här i Sverige börjar SF visa filmen nu den 1 oktober. Eftersom de släpper sina biljetter en vecka framåt i taget lär de dyka upp på hemsidan imorgon eller dagen därpå. Jag törs nog säga redan nu att den kommer att vara väl värd en timme och fyrtio minuter av våra liv!

Kolla in en trailer här: